Methode Van Dixhoorn

Spanning is nuttig. Elk mens bouwt spanning op, om in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren. Maar als de spanning in het lichaam blijft, terwijl de oorzaak is verdwenen, dan ontstaan klachten. Als de klachten blijven, of als een gekozen behandeling slechts tijdelijk werkt, dan kan Adem- en Ontspanningstherapie (AOT) uitkomst bieden.

Bekijk hier de praktijkbrochure over ademtherapie

Lees de brochure over AOT : Methode Dixhoorn.

Bekijk hier filmpjes over de methode van Dixhoorn:

- Introductie methode van Dixhoorn door Jan van Dixhoorn.

- Jan van Dixhoorn vertelt over overspanning in een televisieprogramma.

- Jan van Dixhoorn legt uit wat overspanning is: deel 1, deel 2 & deel 3.

- Boek Adembenemend:

Miriam Helsper en Yolande Kylstra, allebei logopedist en ademtherapeut, hebben samen een boek geschreven:

Een brok in de keel, iets beneemt je de adem, de adem stokt. Op het moment dat je niet meer vrijuit kunt ademen blokkeert je stem of het spreken. Je slaat dicht of rent het liefst van het podium af. Hoe werkt spanning op de adem, het spreken, zingen en musiceren? Waarom werken wij eerst aan een degelijke basis voor houding, adem en stem? Dit boek geeft compact uitleg hoe de adem werkt onder spanning, wanneer je blokkeert en wat je dan het beste kunt doen. Er zijn veel praktische oefeningen en tips opgenomen zodat je snel zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken, ontspannen presenteren, musiceren en acteren.
 
Doelgroepen
Dit boek is geschreven voor mensen met klachten zoals: stemklachten, heesheid, pijn in de keel, het gevoel dat er iets in de keel zit, slikklachten, spanningsgevoel in de keel, stotteren, onverstaanbaar spreken, podiumangst, spreekangst en bijkomende klachten zoals overmatig boeren, hikken of verslikken. Acteurs, managers, politici die in het openbaar spreken en presenteren, solozangers, koorleden, toneelspelers en leerkrachten.

Wanneer?
Op dit moment ligt ons manuscript bij de uitgever. De planning is dat ons boek begin 2019 in de boekwinkels zal liggen. Wil jij als eerste horen hoe en wanneer ons boek gelanceerd zal worden, schrijf je dan nu in!