Annette Vos- van Berkel

Mijn naam is Annette Vos – van Berkel. In 1993 ben ik afgestudeerd aan

de opleiding voor Logopedie in Utrecht. Na eerst invalwerk gedaan te hebben, ben ik + 5 jaar in Almere op een sbo-school gaan werken. Aansluitend ben ik gaan werken als groepsleidster op een kinderdagverblijf.

Vanaf januari 2002 werk ik met veel plezier als logopedist in logopediepraktijk Odijk.

Ik werk veel met kinderen met spraak-, en/of taalproblemen of afwijkende mondgewoonten en heb me verdiept in dyslexie en in sensorische informatie verwerking. Daarnaast werk ik ook met volwassen afasiepatiënten.

 

Preverbaal logopediste

Vanaf september 2012 ben ik geregistreerd preverbaal logopedist en werk ik ook met jonge kinderen met eet- en drinkproblemen. Wanneer kinderen bijvoorbeeld sondevoeding hebben, maar op de natuurlijke manier mogen leren eten observeer ik de kinderen en begeleid ik ouders en kinderen, en eventueel de groepsleiding, om het eten via de mond (weer) op gang te brengen. Ook kan het voorkomen dat het eten of drinken niet goed lukt. Samen met ouders wordt dan gekeken wat er aangepast kan of moet worden om de kinderen zo goed mogelijk te leren eten en drinken. Hierbij kan er onder andere gedacht worden aan het zoeken naar een andere houding, een ander soort fles of beker, het veranderen van het voedsel.

In april en mei 2016 heb ik de cursus eet- en drinkproblematiek bij baby’s en zeer jonge kinderen gevolgd. Ik ben op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom eet- en drinkproblematiek.

Lezing Annette

annette@logopediepraktijkodijk.nl