Miriam Helsper

Na mijn studie logopedie (1991-1996) ben ik in 1996 gestart als praktijkhouder en logopedist in Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Ik verzorg hier samen met mijn drie collega logopedisten de behandelingen in de gemeente Bunnik (Bunnik, Odijk en Werkhoven). Wij behandelen alle logopedische stoornissen: stem, spraak, taal, gehoor, afasie, dysarthrie, slikstoornissen en stotteren, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Mijn specialisaties zijn: Ademtherapie (Hyperventilatie), Stemtherapie, Stotteren, Systemisch-dialogisch werk binnen de hulpverlening en Presentatie-coaching.

Haptonomie, (dru)yoga, mindfulness, ademtherapie Methode Van Dixhoorn

Tijdens en na mijn studie kwam ik in aanraking met haptonomie, (dru) yoga, actief ontspannen, mindfulness en andere technieken waarbij het ademen een basale rol speelt. Gaandeweg zag ik bij voornamelijk stem- en stotterbehandelingen en mensen met veel spanningsklachten veel goede resultaten nadat intensief werd geoefend met het adem/bewegingspatroon en hoe de cliënt hiermee omgaat. Zie voor meer informatie: www.ademtherapieodijk.nl en www.ademtherapie-aos.org

In 1999 ben ik gestart met Adem- en Ontspanningtherapie, Methode van Dixhoorn. In 2002 heb ik de driejarige opleiding afgerond en werkzaam als ademtherapeut. In 2012 ben ik begonnen als docent in opleiding Adem- en Ontspanningstherapie te Amersfoort.

Logopedie, adem- en stemtherapie en presentatie

Met veel plezier werk ik met klachten op het gebied van adem, spanning, stem en presentatie. Communicatie is verbinden en voor verbinding hebben we ons stem nodig. Het is niet altijd makkelijk om onze stem adequaat te gebruiken. Soms raakt een stem overbelast en ervaren we keelpijn of heesheid. Als we kijken naar onderliggende patronen en gedrag komen we al snel bij de kern. Is er haast in het spreken. gebruiken we voldoende pauzes in de zin en zijn er ook voldoende pauzes in een dag?

Yolande en ik schreven het boek Adembenemend, rustig ademen, voor ontspannen spreken en meer energie. in dit boek staan 50 oefeningen die helpen om ontspannen te ademen en te spreken. We hebben diverse modules ontwikkeld gericht op meer ontspanning in het lichaam en in de communicatie. Meer hierover vind je in de SHOP.

Docent Presentatietechniek

Sinds 2002 werk ik ook met veel plezier op de IVA  Business School te Driebergen als docent Presentatietechniek: www.iva.nl. Op de IVA werken wij voornamelijk aan het zo overtuigend mogelijk overbrengen van je verhaal of boodschap door het optimaal inzetten van verbale en non-verbale taal. De studenten leren omgaan met spanning en hun eigen spanning reguleren bij het geven van een presentatie voor een kleine en later ook grotere groep. 

Systeemopstellingen en CLI

In 2000 en 2001 heb de basisopleiding bij het CLI (Centrum voor Leven en Intuïtie) gevolgd in Utrecht. In mijn werk als logopedist en ademtherapeut werk ik ook met energie(verdeling) en systeemopstellingen. Ik heb de basis gevolgd over systemisch werken in de logopedie bij DAVOTES en heb leren werken met bodemankers en tafelopstellingen.

In 2023 heb ik het Toptraject bij Jawi afgerond: www.lightyourlife.nl. Op dit moment volg ik de opleiding DEEP LEVEL COACHING bij jawilightyourlife. Alles wat inwerkt op ons centrale zenuwstelsel nemen we hierin mee. Hoe werkt de nervus vagus en wat is de rol hiervan bij spanningsregulatie? Hoe zetten we de polyvagaaltheorie in bij het werken met adem- en spanningsgerelateerde klachten?

Voor mij is het een uitdaging om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en deze wat lichter te maken in het dagelijks leven!

miriam@logopediepraktijkodijk.nl

Voor vragen over systemische buitencoaching kunt u terecht bij miriam@ontspannenspreken.nl