Miriam Helsper

Na mijn studie logopedie (1991-1996) ben ik in 1996 gestart als praktijkhouder en logopedist in Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Ik verzorg hier samen met mijn drie collega logopedisten de behandelingen in de gemeente Bunnik (Bunnik, Odijk en Werkhoven). Wij behandelen alle logopedische stoornissen: stem, spraak, taal, gehoor, afasie, dysarthrie, slikstoornissen en stotteren, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Mijn specialisaties zijn: Ademtherapie (Hyperventilatie), Stemtherapie, Stotteren, Systemisch-dialogisch werk binnen de hulpverlening en Presentatie-coaching.

Tijdens en na mijn studie kwam ik in aanraking met haptonomie, (dru) yoga, actief ontspannen, mindfulness en andere technieken waarbij het ademen een basale rol speelt. Gaandeweg zag ik bij voornamelijk stem- en stotterbehandelingen en mensen met veel spanningsklachten veel goede resultaten nadat intensief werd geoefend met het adem/bewegingspatroon en hoe de cliënt hiermee omgaat. Zie voor meer informatie: www.ademtherapieodijk.nl en www.ademtherapie-aos.org

In 1999 ben ik gestart met Adem- en Ontspanningtherapie, Methode van Dixhoorn. In 2002 heb ik de driejarige opleiding afgerond en werkzaam als ademtherapeut. In 2012 ben ik begonnen als docent in opleiding Adem- en Ontspanningstherapie te Amersfoort.

Sinds 2002 werk ik ook op de IVA te Driebergen (Instituut voor Automanagement) als docent Presentatietechniek: www.iva-driebergen.nl. Op de IVA werken wij voornamelijk aan het zo overtuigend mogelijk overbrengen van je verhaal of boodschap door het optimaal inzetten van verbale en non-verbale taal.

Ik heb de basisopleiding bij het CLI (Centrum voor Leven en Intuïtie)gevolgd in Utrecht. In mijn werk als logopedist en ademtherapeut werk ik ook met systeemopstellingen. Ik heb de basis gevolgd over systemisch werken in de logopedie en heb in 2023 het Toptraject bij Jawi afgerond: www.lightyourlife.nl. Voor mij is het een uitdaging om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en deze wat lichter te maken in het dagelijks leven!

miriam@logopediepraktijkodijk.nl