Boek Adembenemend

Miriam Helsper en Yolande Kylstra, allebei logopedist en ademtherapeut, hebben samen een boek geschreven: Adembenemend

Een brok in de keel, iets beneemt je de adem, de adem stokt. Op het moment dat je niet meer vrijuit kunt ademen blokkeert je stem of het spreken. Je slaat dicht of rent het liefst van het podium af. Hoe werkt spanning op de adem, het spreken, zingen en musiceren? Waarom werken wij eerst aan een degelijke basis voor houding, adem en stem? Dit boek geeft compact uitleg hoe de adem werkt onder spanning, wanneer je blokkeert en wat je dan het beste kunt doen. Er zijn veel praktische oefeningen en tips opgenomen zodat je snel zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken, ontspannen presenteren, musiceren en acteren.

Doelgroepen

Dit boek is geschreven voor mensen met klachten zoals: stemklachten, heesheid, pijn in de keel, het gevoel dat er iets in de keel zit, slikklachten, spanningsgevoel in de keel, stotteren, onverstaanbaar spreken, podiumangst, spreekangst en bijkomende klachten zoals overmatig boeren, hikken of verslikken. Acteurs, managers, politici die in het openbaar spreken en presenteren, solozangers, koorleden, toneelspelers en leerkrachten.

Wanneer?

Op dit moment ligt ons manuscript bij de uitgever. De planning is dat ons boek begin 2019 in de boekwinkels zal liggen. Wil jij als eerste horen hoe en wanneer ons boek gelanceerd zal worden, schrijf je dan nu in!

Bijscholing Stem

Estill Voice Therapy (EVT) In Estill Voice Training wordt uitgegaan van dertien basisfiguren voor stemcontrole, waarmee cliënten tot gezond spreekstemgeluid kunnen komen en stemklachten opgelost kunnen worden. Cliënten leren spieren en spiergroepen die ten grondslag liggen aan het stemgeven bewust – en zo nodig afzonderlijk- gebruiken en inzetten, om zo tot een ontspannen manier van stemgeven te komen. Amanda en Miriam volgden de tweedaagse training EVT op 2 en 3 februari in Maastricht.

Klanttevredenheid 2017

Sinds 1 januari 2015 werken wij met Qualizorg aan het in beeld brengen van de kwaliteit van onze praktijk. Als de behandeling afgesloten wordt, vragen we u daarom of u mee wilt werken aan het onderzoek. U krijgt dan via de mail een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen en uw mening te geven over onze praktijk.

In 2017 hebben 18 patiënten die de behandeling hebben afgerond, ons beoordeeld op de volgende punten:

  • Informatievoorziening;
  • Ervaren bejegening;
  • Participatie en therapietrouw;
  • Verwachtingsmanagement behandelproces.

Over het algemeen werd de logopedische zorg door onze praktijk beoordeeld met maar liefst een 9,1! Wij zijn erg trots op dit resultaat.

Logopedie bij eet- en drinkproblemen van baby’s en jonge kinderen

Annette heeft de nascholingscursus afgerond voor eet-, en drinkproblematiek voor baby’s en zeer jonge kinderen.

Ze is weer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Annette ziet kinderen die problemen hebben met drinken uit borst, fles of beker. Ook ziet ze kinderen die moeite hebben met afhappen van de lepel of kinderen die niet kauwen. annette werkt ook met kinderen die sondevoeding krijgen.

Door het geven van de juiste adviezen kunnen de meeste problemen verholpen worden en kunnen de kinderen met veel plezier genieten van het drinken en eten!

Audit gehaald | 22-06-2017

Op 22-06-2017 heeft Logopediepraktijk Odijk-Bunnik wederom de audit (kwaliteitstoets voor logopedisten) gehaald na een periode van heel hard werken. We zijn trots dat we onze kwaliteit kunnen laten zien.

https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/raadplegenregister/default.aspx 

Mama Café | 02-03-2016

Op 02-03-2016 was Annette Vos met onze huidige stagiaire Tessa Dellebeke aanwezig bij het Mama Café in de Huiskamer van Odijk (Dorpshuis). Hier kun je als ouder binnenlopen en gezellig met andere ouders een kopje koffie of thee drinken. Je kunt ervaringen uitwisselen en vragen stellen over jezelf of je kindje aan de andere ouders of de aanwezige deskundige. Ondertussen kan je kindje lekker spelen. Elke eerste woensdag van de maand zal er een Mama Café plaatsvinden in de Huiskamer van Odijk (Dorpshuis). Je kunt van 10:00 tot 11:00 uur binnenlopen in het Mama Café en je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Annette heeft kort iets verteld over logopedie bij kinderen van 0-4 jaar en daarna konden er door de aanwezige papa’s en mama’s vragen aan haar gesteld worden over de spraak-/taalontwikkelingen en over het eten en drinken van hun kind. Zie de foto’s hieronder voor een sfeerimpressie.

 

Audit gehaald | 25-06-2015

Op 25-06-2015 heeft Logopediepraktijk Odijk-Bunnik de audit (kwaliteitstoets voor logopedisten) gehaald na een periode van heel hard werken. We zijn trots dat we onze kwaliteit kunnen laten zien. 

 

Gepubliceerd in ‘t Groentje | 23 oktober 2013