Stage

Regelmatig hebben we een vierdejaars stagiaire in de praktijk. Wij vinden het leuk om onze kennis door te geven en een toekomstige logopedist klaar te stomen voor ons mooie vak. Het blijkt ook altijd voor onszelf weer heel leerzaam te zijn!

Dus, ben je een vierdejaars logopediestudent en lijkt het je leuk om stage te lopen bij Logopediepraktijk Odijk-Bunnik? 

Dan kun je mailen naar info@logopediepraktijkodijk.nl of bellen 030-6567380. 

Stage ervaring Eva 2022

Van februari tot juli heb ik als vierdejaars student van de opleiding logopedie aan de Hogeschool Utrecht met veel plezier stage gelopen bij Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Ik heb veel kennis opgedaan bij Dominique en Annette en ben dankbaar dat ik onder hun begeleiding kon uitgroeien tot logopedist. De praktijk heeft een hele fijne, open sfeer die veel ruimte biedt om verschillende vaardigheden te oefenen! Ik kijk terug op een hele leuke en leerzame stageperiode!

Stage ervaring Esmée 2021
Vanaf september tot en met januari heb ik stage gelopen in logopedie praktijk Odijk. Ik liep mee met Dominique Spierings op de dinsdag en met Annette Vos op de woensdag. Tijdens mijn stage heb ik veel nieuwe dingen mogen leren. Ik heb veel verschillende problematieken gezien en passende behandelingen hierbij gegeven. Ook heb ik screeningen bij groep 2 leerlingen afgenomen, waardoor ik veel verschillende kinderen heb gezien wat erg leerzaam was.
Dominique en Annette hebben mij hier heel goed in begeleid. Het voelde als een veilige plek waar ik veel heb mogen leren van mijn stagebegeleiders.
Bedankt voor de fijne tijd! 

Stage ervaring Sofie 2017

Mijn naam is Sofie Robers, ik ben 34 jaar en tweedejaars student Logopedie bij Hogeschool Windesheim Flevoland. Ik volg de ‘blended learning’ variant, wat inhoudt dat ik naast 1 (volle) lesdag per week en het opdoen van de benodigde praktijkervaring, op afstand leer. Zo kan ik de studie combineren met mijn huidige (deeltijd) baan en gezin.

In de periode van oktober tot december 2017 heb ik een 10-daagse stage mogen lopen bij Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Ik liep op de woensdagen mee met Annette en ik heb op die dag vooral kinderen gezien met een achterstand in de taal- en/of spraakontwikkeling. Het was ontzettend leerzaam om veel van de theorie uit jaar 1 nu in de praktijk terug te zien. Ik heb veel geobserveerd, maar ook al zelf ervaring kunnen opdoen met onder andere de anamnese, het articulatieonderzoek en (delen van) de behandeling. Ook heb ik veel meegedacht over passende oefeningen binnen bestaande behandelplannen. Daarnaast kon ik met al mijn vragen bij Annette terecht. Wat fijn om te kunnen teren op de kennis van iemand met zoveel ervaring! Wat ik verder erg prettig vond, was dat ik als tweedejaars stagiaire niet meteen in het diepe werd gegooid, maar wel voldoende gelegenheid kreeg (en uitgedaagd werd) om mijn leerdoelen te bewerkstelligen. 
Studeren naast een baan en gezin gaat niet altijd vanzelf. Het is dan extra fijn om middels het opdoen van praktijkervaring bevestigd te worden in je keuze voor deze studie. En dat is wat deze stage absoluut voor mij gedaan heeft; ik hoop over 2,5 jaar net zo bevlogen dit vak te mogen gaan uitoefenen als de logopedisten binnen Logopediepraktijk Odijk-Bunnik.

Stage ervaring Jeske 2017

Mijn naam is Jeske Buddingh en ik studeer logopedie op de HAN in Nijmegen.

Ik ben erg blij dat ik als derdejaars studente de mogelijkheid heb gekregen om een deel van mijn stage te lopen bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik. De stageperiode was van januari 2017 tot juni 2017.

Tijdens mijn stageperiode heb ik ontzettend veel geleerd. De weken vlogen voorbij en voordat ik er echt bewust van was, waren mijn laatste weken al in zicht! Ik heb gedurende deze stage vooral met kinderen gewerkt. Alles wat belangrijk is voor een volledige therapie kwam aan bod: aanmelding, diagnose, behandelplan schrijven en uitvoeren. Maar ook van het observeren en concreet noteren in de dossiervoering (Incura) heb ik veel geleerd.  De sfeer was erg ontspannen en geen vraag te raar. Zien, ervaren, ontdekken, leren en doen zijn woorden die deze stage omschrijven en mij op weg hebben geholpen als toekomstig logopedist.

Stage ervaring Tessa 2016

Ik studeer logopedie aan de Hanzehogeschool te Groningen en zit op dit moment in mijn vierde jaar. 

In de periode van februari 2016 tot juli 2016 heb ik met veel plezier stage gelopen bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Annette heeft me tijdens de stage onder haar hoede genomen en de fijne kneepjes van de logopedie geleerd. De samenwerking verliep prettig en we hebben veel van elkaar kunnen leren.

Tijdens mijn stage heb ik veel gewerkt met kinderen en volwassenen met spraak-/taalproblemen maar ook kon ik met mijn vragen over afasie, dysartrie en ademtherapie terecht. Logopediepraktijk Odijk-Bunnik is voor mij daarom een goede plek geweest om me op meerdere logopedische gebieden te kunnen ontwikkelen”.

Stage ervaring Sanne 2014

“In de periode van september 2013 tot en met januari 2014 liep ik met veel plezier mijn eindstage bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Ik heb veel ervaring kunnen opdoen in het werken met de verschillende doelgroepen, maar ik heb ook lekker kunnen afkijken bij mijn stagebegeleidsters Annette en Eliska.

Als stagiaire bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik leer je eigenlijk stap voor stap hoe het er aan toe gaat als je straks echt aan het werk bent. Je gaat zelfstandig onderzoeken afnemen, behandelingen voorbereiden en uitvoeren, maar je wordt ook gestimuleerd om alles wat daarbij komt kijken uit te proberen en te oefenen. Van oudergesprekken tot multidisciplinair overleg en van teamuitje tot audit-informatieavonden.

Wat ik erg leuk vond tijdens mijn stage bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik is de ruimte die je krijgt voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng, naast de reguliere competenties waar je aan moet voldoen.  Zo leer je over andermans werkwijze, maar leer je ook je eigen werkwijze en interesses steeds beter kennen”.